高考英语阅读练习题及答案

时间:2018-02-19 10:41:26 英语阅读 我要投稿

高考英语阅读练习题及答案

  阅读应该分为三部分首先一遍是快速浏览,第二遍是边读边记,但要注意速度,第三遍是带着问题读。下面是小编整理的英语阅读理解题,欢迎阅读!

高考英语阅读练习题及答案

  阅读理解【1】

  Despite the anxiety that Jones’ Host—said by some to be the first digital novel—caused in 1993, publishers weren’t too concerned that e-books would one day replace printed books. However, that attitude was changed suddenly in 2007 when Amazon’s Kindle came onto the market, which led to e-book sales jumping up to 1,260%. Since then, e-books’ popularity has continued to rise steadily. The publishing industry seemed to have lost all possible ability to regain its position. Will printed books eventually become a thing of the past?

  According to Mike Shatzkin, founder and CEO of the Idea Logical Company, printed books just for plain old reading will, in 10 years from now, be unusual. “Not so unusual that a kid will say, ‘Mommy, what’s that?’ but unusual enough that on the train you’ll see one or two people reading something printed, while everyone else is reading off of a tablet.” And Shatzkin believes that the de mise of print is sure to happen, though such a day won’t arrive for perhaps 50 to 100 or more years.

  Robert Stein, founder of the Institute for the Future of the Book, however, believes that books won’t disappear entirely, at least not anytime soon. “Print will exist, but it will be in a

  different field and will appeal to a very limited audience, as poetry does today. Like woodblock printing, hand-processed film and folk weaving (编织), printed pages may assume an artistic

  value,” he says. He imagines that future forms of books might be developed not by traditional publishers but by the gaming industry. He also predicts that the distinction between writer and reader will be made less obvious by a social reading experience in which authors and consumers can digitally interact with each other to discuss any passage, sentence or line.

  Is there anything we risk sacrificing, should print really disappear entirely? According to Maryanne Wolf, director of the Center for Reading and Language Research at Tufts University, electronic reading can negatively affect the way the brain responds to text, including reading comprehension, focus and the ability to maintain attention to details like plot and order of events. “My worry is that we’ll have a short-circuited reading brain, excellent for gathering information but not necessarily for forming critical, analytical deep reading skills,” Wolf says.

  The field, however, is in an early stage, and findings about the negative effects of e-reading are far from certain. In light of this, Wolf hopes that we continue to maintain a “bi-literate” society—one that values both the digital and printed word. “A full reading brain circuit is a huge contribution to the intellectual development of our species. Anything that threatens it deserves our attention.”

  32. How did publishers feel about the rising e-book sales inspired by the Kindle?

  A. Worried. B. Excited. C. Curious. D. Skeptical.

  33. The underlined word “demise” in Paragraph 2 probably means .

  A. rise B. death C. growth D. popularity

  34. According to Robert Stein, paper books will exist because of .

  A. the artistic value B. the digital interaction

  C. the growing popularity D. the traditional design

  35. It can be concluded from the last two paragraphs that Wolf holds that .

  A. e-reading will strengthen the power of our brain

  B. digital books and paper books should not co-exist

  C. e-reading will make us more critical and thoughtful

  D. we should not risk losing a full reading brain circuit

  【答案】ABAD

  【解析】32.观点态度题。根据第一段的句子“that attitude was changed suddenly in 2007 when Amazon’s Kindle came onto the market, which led to e-book sales jumping up to 1,260%. Since then, e-books’ popularity has continued to rise steadily.”可知,电子书的销量大幅上升使出版商真的开始担心电子书会取代纸质书。故选A

  33.词义猜测题。根据第二段的句子“but unusual enough that on the train you’ll see one or two people reading something printed, while everyone else is reading off of a tablet.”可知,Shatzkin认为未来人类使用纸质书会是很少见的,所以可以推理出划线词所在句子的意思是“这种印刷品的消亡是注定要发生的`”。故选B

  34.细节理解题。根据第三段第三句话“printed pages may assume an artistic value,”可知RobetStein认为纸质书更多的承载艺术价值。故选A

  35.推理判断题。根据最后一段的句子“A full reading brain circuit is a huge contribution to the intellectual development of our species. Anything that threatens it deserves our attention.”可知,Wolf认为我们不应该冒险失去完整的阅读。故选D。

  【点评】本文为议论文,讨论了电子阅读的出现对纸质书的冲击,以及人类应该如何面对。

  阅读理解【2】

  As more and more people speak the global language of English, Chinese, Spanish, and Arabic, other languages are rapidly disappearing. In fact, half of the 6,000-7,000 languages spoken around the world today will be likely to die out by the next century, according the United Nations Educational, Scientific, and Cultural Organization (UNESCO).

  In an effort to prevent language loss, scholars from a number of organizations----UNESCO and National Geographic among them----have for many years been documenting dying languages and the cultures they reflect.

  Mark Turin, a scientist at the Macmillan Center, Yale University, who specializes in the languages and oral traditions of the Himalayas, is following in that tradition. His recently published book, A Grammar of Thangmi and Their Culture, grows out of his experience living, working, and raising a family in a village in Nepal.

  Documenting the Thangmi language and culture is just a starting point for Turin, who seeks to include other languages and oral traditions across the Himalayan reaches of India, Nepal, Bhutan, and China. But he is not content to simply record these voices before they disappear without record.

  At the University of Cambridge Turin discovered a wealth of important materials----including photographs, films, tape recordings, and field notes----which had remained unstudied and were badly in need of care and protection.

  Now, through the two organizations that he has founded----the Digital Himalaya Project and the World Oral Literature Project----Turin has started a campaign to make such documents, found in libraries and stores around the world, available not just to schools but to the younger generations of communities from whom the materials were originally collected. Thanks to digital technology and the widely available Internet, Turin notes, the endangered languages can be saved and reconnected with speech communities.

  28. Many scholars are making efforts to .

  A. promote global languages

  B. rescue disappearing languages

  C. search for languages communities

  D. set up language research organizations

  29. What does “that tradition” in Paragraph 3 refer to .

  A. having detailed records of the languages

  B. writing books on language users

  C. telling stories about language speakers

  D. living with the native speakers